Zorgmassages op maat betekent, massages die individueel worden afgestemd, Deze is voor ieder persoon uniek. Geheel naar uw wensen en er word door mij tijdens de massage continu aangevoeld en zo nodig aangepast, om het gewenste effect te bereiken. 

Zorgmassage is o.a. inzetbaar bij;

- Dementie; Ziekte van Alzheimer 

- Lichamelijke en/of verstandelijke beperking

- Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

- Palliatieve zorg 


De zorgmassage is een veilige, aangepaste massage, speciaal voor mensen met een ziekte of een beperking. 
Alles gebeurd in overleg, met respect, geduld en aandacht. De massage kan desgewenst over de kleding worden gegeven of alleen bepaalde lichaamsdelen worden gemasseerd, zoals de handen, voeten of het gezicht. Het gaat om de aanraking, waarbij er oxytocine (knuffelhormoon) wordt aangemaakt, wat ervoor zorgt dat u ontspant, zich veilig en geborgen voelt. 

Ik geef de massages aan huis, in de zorginstelling of in mijn praktijk aan huis. Desgewenst op de massagetafel/stoel, in uw eigen (rol)stoel of op bed. De massagetafel is voorzien van een verwarmde deken en is extra zacht en comfortabel. Tevens kan er gebruik worden gemaakt van etherische olie, om de zintuigen extra te prikkelen. 

Een zorgmassage:

- verlaagt stress
- ontspant lichaam en geest
- verbetert de bloeddoorstroming
- vermindert onrust, angst en pijn

U kunt altijd contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en om te zien wat de mogelijkheden zijn.